Dvore gradi beže Andrijaše

Komentari:

Hvala Vladimire!

Na sahatu 5 do 12?!

Imao sam priliku gledati i slusati nesto radnog materijala za ovaj, mogu sa sigurnoscu kazati – ogroman, tezak i odgovoran projekat.

Odusevljen sam cijelinom. Jednostavno, dokaz je, sva jeza, koja me prozima, uz neko zadovoljstvo i nemoc, gledajuci filmsku podlogu mog Zvornika, uz muziku i tekst pjesme koja se urezuje u moje srce.

Hvala Vladimire!

Prevashodno tebi i grupi Kulin ban, kao i svima drugim koji su doprinjeli da imamo jednu prelijepu pjesmu, ali i vise od same pjesme o Zvorniku …

/Mirzet Mustafić/

Kulin ban

Još jedna autorska pesma mog darovitog prijatelja i brata, đakona Vladimira Savića Vladimir Savic, koja govori o Andraševoj kući, jednoj zapuštenoj vili iznad Zvornika, nekada simbolu i ukrasu toga grada a sada meti lokalnih preduzimača za gradnju novog stambeno-poslovnog prostora. Ovo je njegov pokušaj da zapuštenu vilu obnove i pretvore u kulturni centar Zvornika.

Melodija pesme je u duhu istočnih makama, drevnih lestvica istočne kulturne hemisfere, veoma srodnih sa glasovima vizantijske muzike. Tekst pesme je u desetercu, krajnje sveden i veličanstven u svojoj jednostavnosti.

/Miloš Nikolić/

Scroll to Top